Csúzi Családi Pincészet

Monor

"Ide az emberek vendégként érkeznek, de barátként távoznak!"

"A Csúzi család, Pest megyében, a közel 1 000 pincét számláló Monori Pincefaluban, öt generációval ezelőtt kezdte a szőlőművelést és a borkészítést.

Az eredetileg a családi fogyasztást kielégítendő birtokméret mára számottevő családi gazdasággá fejlődött és így kialakult a Csúzi Családi Pincészet.

A pincefalu varázslatos helyein, két vendéglátó pincében tudjuk fogadni a hozzánk érkezőket, 10 és 40 fő között.

Jelenleg az összes szőlőterület közel 3,5 hektárt tesz ki, amely mellett az 1000 fás almaültetvény adja a gazdaság másik fő vonulatát.

Fő szőlőfajták az Olasz rizling, a Szürkebarát, a Kékfrankos, a Portugieser és a Cabernet Franc. A fajtaborokon túl minden évben készítünk Kékfrankos rozét, kései szüretelésű Olasz rizlinget és fehér, ill. vörös birtokborokat.

A kézműves almatermékek készítését a 2013. év elején kezdtük el és mára az almaültetvényen termett gyümölcs teljes mennyiségét feldolgozzuk. Négy különböző almalekvárt készítünk: natúr, fahéjas-szegfűszeges, mézes-gyömbéres és levendulás fűszerezéssel, melyek a közül a mézes-gyömbéresen kívül a többi változat nyírfacukorral is elérhető.

A négy különböző almalekvárból összeállítottunk egy díszdobozos válogatást, mellyel 2014 áprilisában bekerültünk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara protokoll csomagjának nem egészen 40 terméke közé. Fahéjas-szegfűszeges almasajtot, cukorral és nyírfacukorral készült almaszörpöt és mézen érlelt szűretlen almaecetet is állítunk elő. Termékeinkkel 2013-ban elnyertük a MAGYAR KÉZMŰVES REMEK díjat.

Jelenleg szüleimmel, feleségemmel és négy gyermekünkkel végezzük pincészetünk feladatait és várjuk családias vendéglátással a hozzánk betérőket. Az általunk kínált pince- és agroturisztikai programjaink során a kézműves borainkból, pálinkáinkból és almatermékeinkből adunk kóstolókat.

Ahogy vendégeink szokták mondani: ""Ide az emberek vendégként érkeznek, de barátként távoznak!"" "

Kínálat: borkóstoló, étkezés, szállás, palackozott borok, téliesített présház, mosdó

KAPCSOLAT

2200 Monor Strázsahegy, Diófa-dűlő Sárfehér sor
Telefon: 06-20-572-4668
Email: info@csuzipince.hu
Facebook: https://www.facebook.com/csuzicsaladi.pinceszet
Honlap: http://www.csuzipince.hu

 

Fotógaléria

Jelentkezz be!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Ha egy pincefalu 3 Fogadóját meglátogatod, akkor strázsamesteri rangot érhetsz el!A regisztrált kalandorok száma: 48
A regisztrált kártyák száma: 714